Header

Klein Geluk, Zwanger & meer


Vanaf ca. 8 wk na de bevalling kan je met je kindje deelnemen aan de unieke cursus babymassage. Hierbij leer je hoe je jouw kindje van top tot teen kan verwennen met een heerlijke massage. Door de babymassage versterk je niet alleen de band tussen jou en je kindje op een heel bijzondere manier, ook leer je zijn lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een rustgevende invloed op je kindje. Door de aanraking versterk je zijn tastzin en zelfvertrouwen.

Voor de babymassage zijn diverse mogelijkheden. In groepsverband of een privé cursus aan huis met je partner of een zelf samengestelde groep.

Uniek bij Klein Geluk, Zwanger & meer zijn de babymassage specials:

Papacursus babymassage, zonder opsmuk leert hij de fijne kneepjes van de babymassage die de vader en kind band een enorme boost zal geven!
Opa&oma workshop babymassage, waarbij opa&oma in een korte workshop alles leren over de babymassage. Zo worden de oppasuurtjes wel heel bijzonder!

Tot slot kan je bij ons een afspraak maken voor een babyconsult, tijdens het gesprek worden een op een zaken besproken die op dat moment belangrijk zijn in het leven van jou en je baby. Denk hierbij aan voeden, slapen, huilen, krampjes, een ritme krijgen, dragen, inbakeren, etc. De eerste tijd met je nieuwe baby kan behoorlijk verwarrend zijn en onzeker maken. Tijdens het babyconsult zetten we de zaken samen op een rij waardoor je met een praktisch plan van aanpak weer vol zelfvertrouwen aan de slag kan. Een steuntje in de rug kan elke nieuwe mama wel gebruiken!

 De cursussen starten regelmatig en worden gegeven in Leidsche Rijn, Utrecht en Maarssen
Klein Geluk, Zwanger & Meer
Babymassage, babyconsult, Zwanger&fit zwangerschapscursus
www.kleingelukutrecht.nl

Cursuslocatie babymassage Leidsche Rijn/ Utrecht:
ABC Fysiotherapie
Salvador Dalistraat 3
3544 NR Utrecht

De zwangere zaak


Zwangere zaakVoor workshops en trainingen van zwanger tot school.

Zoek je een actieve, nuchtere en leuke cursus om je voor te bereiden op je bevalling, wil je gezellig en verantwoord komen sporten, wil je je heerlijk laten masseren of zoek je een leuke cursus samen met je kind?
Je bent van harte welkom bij De Zwangere Zaak!

 

Zwangerschapscursussen:
ZwangerActief: nuchtere, praktische en actieve voorbereidingscursus op je bevalling; 6 delen voor je bevalling (incl. partnerworkshop) en 1 deel na je bevalling.
Compact Cursus: in 2 delen kort en praktisch je bevalling voorbereiden
Partnerworkshop: in één avond samen met je partner praktisch jullie bevalling voorbereiden (kan ook in combinatie met de Compact Cursus)
Fitfor2: sport voor zwangeren onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaMix: sport voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaYoga: yoga (puur oefeningen doen) voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Massage voor zwangeren en mama’s op een speciale tafel waardoor iedereen op zijn buik kan liggen genieten!!

Mamacursussen:
Back in Shape: de echte basis training direct na je bevalling! Bekkenbodem, buik, bekken weer verantwoord in balans brengen onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
FemmeFit: sporten voor mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Opvoedworkshops: leuke, praktische en direct toepasbare workshops en trainingen over opvoeden
EHBO workshop: van vingerverband tot reanimeren leren in één workshop

Kindercursussen:
Babymassage: hmmmmmm! Echte quality time voor jou en je kind! Zowel een 4-delige als 2-delige workshop.
Babymassage voor papa’s: workshop voor alleen papa’s
Hansje Pansje BabyGym: van 6-12 maanden; samen beleven en plezier maken, binnen de mogelijkheden van jouw kind op dat moment.
Hansje Pansje DreumesGym: samen beleven en plezier maken met je kind van 1,5-2,5 jaar
Hansje Pansje Peuter Gym: samen beleven en plezier maken op een thema van 2-4 jaar

Graag tot ziens bij www.dezwangerezaak.nl!

 

Mom moves


Mom Moves: Babymassage & Back in shape

Zin om samen met je baby een korte cursus te doen? Wellicht is babymassage dan iets voor jullie. Elke baby reageert verschillend op massage. De een wordt juist actief terwijl de ander direct in slaap valt. Door babymassage bevorder je de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling van je kindje en een massage is goed voor de spijsvertering. Bij veel huilen of darmkrampjes kan de massage tot verlichting zorgen.

Naast het masseren doe je samen met je baby oefeningen om alvast weer back in shape te komen. Oefeningen waar je ook thuis verder mee aan de slag kunt. Wat ons betreft de perfecte combinatie van ontspannen en inspannen.

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van ca. 1,5 uur en is opgebouwd uit elementen vanuit o.a. shantala massage, commode massage, holistische pulsen, reflexologie en spelmassage. Kijk op de website voor meer informatie en startdata.

Cursus ter voorbereiding op je bevalling

Als je je goed wilt voorbereiden op de bevalling zit je goed bij Mom Moves. Naast dat je heerlijk kunt sporten kun je ook cursussen volgen ter voorbereiding op je bevalling. Dit kan in een korte cursus van een aantal bijeenkomsten met andere gezellige vrouwen of juist online zodat je je in je eigen omgeving kunt voorbereiden wanneer het jou uitkomt. Vaak wordt een dergelijke cursus (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar.

Coaching voor kersverse moeders

Het moederschap brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Voor de een verloopt de overgang naar het moederschap heerlijk moeiteloos en voor de ander is het best wel wennen. Veel vrouwen moeten echt weer even zoeken naar wie ze nu zijn. De zelfstandige sterke vrouw die goed in balans was en veel dingen wist te combineren, kampt als kersverse moeder ineens met onzekerheid, sombere gedachten of schuldgevoel. Het moederschap, vooral de periode met jonge kinderen, wordt soms ervaren als eenzaam, druk en best hard werken. Om dat goed aan te kunnen en vooral ook het plezier niet te verliezen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Lichaam en geest zijn daarin onlosmakelijk met elkaar verbonden. En om je happy te voelen is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in beweging blijven. Naast de fysieke bootcamps en sportlessen die je bij Mom Moves kunt volgen, worden er ook (online) cursussen en coachingstrajecten aangeboden waar je vooral praktisch en met het mentale gedeelte aan de slag gaat.

Mom Moves: flexibel buitensporten tijdens en na je zwangerschap!

Ben je zwanger, pas bevallen of al een poosje moeder? Bij Mom Moves sport je in de frisse buitenlucht in de Utrechtse parken onder begeleiding van deskundige trainers. Zij weten precies wat je allemaal kunt doen tijdens je zwangerschap of als je al bevallen bent. Je traint met gezellige vrouwen op een veilige en verantwoorde wijze. Samen met maximaal 15 andere aanstaande of kersverse moeders doe je afwisselende oefeningen voor conditie en kracht. Door de kleinere groepen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Je niveau maakt niet uit: Mom Moves is voor iedereen.

Je kunt aansluiten bij Mom Moves gedurende je hele zwangerschap en ook na je bevalling. Een uurtje sporten in de buitenlucht is meteen een mooi momentje voor jezelf in je nieuwe drukke(re) bestaan. Je komt daarna voldaan en blij weer thuis. Ook als je bevalling al even geleden is, kun je instromen. Er zijn ook intensieve Back in Shape (Back on Track) trainingen.

Indoor workouts: Zwanger DanceFit, Belly Balance en Zwangerschapsyoga

Inmiddels worden er ook indoor workouts aangeboden: Zwanger DanceFit en Belly Balance bij Mom Moves! Ben je niet echt een buitensporter? Hou je van dansen en sport je graag op muziek? Is een yoga les misschien iets te rustig voor je de Mom Moves bootcamp workout weer net iets te heftig? Dan is Zwanger DanceFit of Belly Balance wellicht een geschikte les voor jou! Deze indoor lessen zijn ontwikkeld door Mom Moves en speciaal toegankelijk gemaakt voor zwangere vrouwen en kersverse moeders. Bij voldoende animo worden er ook zwangerschapsyoga lessen ingeroosterd. Kijk op het lesaanbod wanneer deze workouts gegeven worden.

Flexibele lessenkaart

Mom Moves is flexibel: je koopt een flexibele lessenkaart, zo kun je de ene week één keer trainen, een volgende week twee keer of een keer een weekje overslaan. Maar net hoe het jou uitkomt! Je zit dus niet vast aan een duur abonnement. Je sport bij Mom Moves al vanaf € 7,50 per les.

Contact
Gratis proefles of meer informatie? Neem contact op met: info@mommoves.nl
Kijk op mommoves.nl, stuur een e-mail naar info@mommoves.nl of kijk op facebook facebook.com/mommoves
Mogelijk krijg je de (sport)cursussen ter voorbereiding op jouw bevalling (gedeeltelijk) vergoed van de verzekeraar.

Nabi Baby


Een cursus babymassage of een draagconsult aan huis?

Babymassage

Babymassage stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem. Baby’s slapen vaak beter en dieper en het huilen kan verminderen doordat ze rustiger zijn. De massage voor baby’s kan ook goed helpen bij darmkrampjes, overstrekken en onrust. De massage geeft jullie beide een ontspannen en leuk moment tijdens het vaak drukke leven.

Tijdens de cursus bij jou thuis leer ik je in alle rust in 3 of 4 lessen hoe jij je baby een ontspannende lichaamsmassage kan geven! Geschikt voor baby’s vanaf 8 weken tot ongeveer de kruipleeftijd.

Draagconsult

Het is heel normaal dat je baby het liefst de hele dag in je armen ligt, deze geborgenheid en lichamelijk contact zijn één van de eerste behoeftes van je baby. Door je kindje te dragen vervul je deze belangrijke behoeftes. Het dragen, het lichamelijk contact en de nabijheid zorgen voor een goede hechting tussen jou en je kindje. Bijkomende voordeel: jij hebt je handen vrij!

Maar hoe draag je je baby dan ergonomisch en veilig? De houding die een baby in de doek heeft, met knietjes opgetrokken (M- of kikkerhouding) en het ruggetje rond, is een natuurlijke houding en heel goed voor de ontwikkeling van de heupen en rug.

Tijdens een consult kom ik bij jou thuis en kan ik je leren knopen met verschillende soorten doeken en dragers. Ook kan ik je helpen met het goed afstellen en gebruiken van een voorgevormde drager. Geschikt vanaf de geboorte tot peuter/kleuter. Kies voor een info-, basis-, kort- of duo consult!

Wil je meer informatie, jezelf inschrijven of heb je een vraag?

Kijk op www.nabi-baby.nl of mail naar info@nabi-baby.nl

Tot snel bij Nabi Baby!

 

Babymassage en meer


baby en borstvoeding

 

 

 

 

Waarom babymassage bij Borstvoeding & meer?

In veel culturen hoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid, de interne organen en stimuleert de zintuigen. Door de liefdevolle aanraking wordt stress verlaagt en kan de baby zich gemakkelijker overgeven aan ontspanning en slaap. Bovendien werkt massage preventief in het voorkomen van ziekte. Het bevordert een goede hechting tussen de ouder en het kind. Je leert de lichaamstaal van je kindje kennen. Maar ook je kindje leert zo zijn eigen lichaam kennen. En het is een heerlijke manier om in contact met je kindje te komen. Midden in de hectiek van deze tijd even onverdeelde aandacht voor je kindje!

Vanaf dat je baby 6 weken is ben je welkom ; maak een afspraak voor een consult babymassage bij jou aan huis! Cursusprijs is inclusief potje massagewax twv 13,95!

Graag tot ziens bij Borstvoeding & meer, Babymassage & meer: 06-42526186
Marianne de Jong en Mirjam Zwaal, docenten babymassage
www.borstvoedingenmeer.nl/dienstverlening/babymassage