Header

Klein Geluk, Zwanger & meer


Vanaf ca. 8 wk na de bevalling kan je met je kindje deelnemen aan de unieke cursus babymassage. Hierbij leer je hoe je jouw kindje van top tot teen kan verwennen met een heerlijke massage. Door de babymassage versterk je niet alleen de band tussen jou en je kindje op een heel bijzondere manier, ook leer je zijn lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een rustgevende invloed op je kindje. Door de aanraking versterk je zijn tastzin en zelfvertrouwen.

Voor de babymassage zijn diverse mogelijkheden. In groepsverband of een privé cursus aan huis met je partner of een zelf samengestelde groep.

Uniek bij Klein Geluk, Zwanger & meer zijn de babymassage specials:

Papacursus babymassage, zonder opsmuk leert hij de fijne kneepjes van de babymassage die de vader en kind band een enorme boost zal geven!
Opa&oma workshop babymassage, waarbij opa&oma in een korte workshop alles leren over de babymassage. Zo worden de oppasuurtjes wel heel bijzonder!

Tot slot kan je bij ons een afspraak maken voor een babyconsult, tijdens het gesprek worden een op een zaken besproken die op dat moment belangrijk zijn in het leven van jou en je baby. Denk hierbij aan voeden, slapen, huilen, krampjes, een ritme krijgen, dragen, inbakeren, etc. De eerste tijd met je nieuwe baby kan behoorlijk verwarrend zijn en onzeker maken. Tijdens het babyconsult zetten we de zaken samen op een rij waardoor je met een praktisch plan van aanpak weer vol zelfvertrouwen aan de slag kan. Een steuntje in de rug kan elke nieuwe mama wel gebruiken!

 De cursussen starten regelmatig en worden gegeven in Leidsche Rijn, Utrecht en Maarssen
Klein Geluk, Zwanger & Meer
Babymassage, babyconsult, Zwanger&fit zwangerschapscursus
www.kleingelukutrecht.nl

Cursuslocatie babymassage Leidsche Rijn/ Utrecht:
ABC Fysiotherapie
Salvador Dalistraat 3
3544 NR Utrecht

De zwangere zaak


Zwangere zaakVoor workshops en trainingen van zwanger tot school.

Zoek je een actieve, nuchtere en leuke cursus om je voor te bereiden op je bevalling, wil je gezellig en verantwoord komen sporten, wil je je heerlijk laten masseren of zoek je een leuke cursus samen met je kind?
Je bent van harte welkom bij De Zwangere Zaak!

 

Zwangerschapscursussen:
ZwangerActief: nuchtere, praktische en actieve voorbereidingscursus op je bevalling; 6 delen voor je bevalling (incl. partnerworkshop) en 1 deel na je bevalling.
Compact Cursus: in 2 delen kort en praktisch je bevalling voorbereiden
Partnerworkshop: in één avond samen met je partner praktisch jullie bevalling voorbereiden (kan ook in combinatie met de Compact Cursus)
Fitfor2: sport voor zwangeren onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaMix: sport voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
MamaYoga: yoga (puur oefeningen doen) voor zowel zwangeren als mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Massage voor zwangeren en mama’s op een speciale tafel waardoor iedereen op zijn buik kan liggen genieten!!

Mamacursussen:
Back in Shape: de echte basis training direct na je bevalling! Bekkenbodem, buik, bekken weer verantwoord in balans brengen onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
FemmeFit: sporten voor mama’s onder begeleiding van een Oefentherapeut-Mensendieck
Opvoedworkshops: leuke, praktische en direct toepasbare workshops en trainingen over opvoeden
EHBO workshop: van vingerverband tot reanimeren leren in één workshop

Kindercursussen:
Babymassage: hmmmmmm! Echte quality time voor jou en je kind! Zowel een 4-delige als 2-delige workshop.
Babymassage voor papa’s: workshop voor alleen papa’s
Hansje Pansje BabyGym: van 6-12 maanden; samen beleven en plezier maken, binnen de mogelijkheden van jouw kind op dat moment.
Hansje Pansje DreumesGym: samen beleven en plezier maken met je kind van 1,5-2,5 jaar
Hansje Pansje Peuter Gym: samen beleven en plezier maken op een thema van 2-4 jaar

Graag tot ziens bij www.dezwangerezaak.nl!

 

Nabi Baby


Een cursus babymassage of een draagconsult aan huis?

Babymassage

Babymassage stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem. Baby’s slapen vaak beter en dieper en het huilen kan verminderen doordat ze rustiger zijn. De massage voor baby’s kan ook goed helpen bij darmkrampjes, overstrekken en onrust. De massage geeft jullie beide een ontspannen en leuk moment tijdens het vaak drukke leven.

Tijdens de cursus bij jou thuis leer ik je in alle rust in 3 of 4 lessen hoe jij je baby een ontspannende lichaamsmassage kan geven! Geschikt voor baby’s vanaf 8 weken tot ongeveer de kruipleeftijd.

Draagconsult

Het is heel normaal dat je baby het liefst de hele dag in je armen ligt, deze geborgenheid en lichamelijk contact zijn één van de eerste behoeftes van je baby. Door je kindje te dragen vervul je deze belangrijke behoeftes. Het dragen, het lichamelijk contact en de nabijheid zorgen voor een goede hechting tussen jou en je kindje. Bijkomende voordeel: jij hebt je handen vrij!

Maar hoe draag je je baby dan ergonomisch en veilig? De houding die een baby in de doek heeft, met knietjes opgetrokken (M- of kikkerhouding) en het ruggetje rond, is een natuurlijke houding en heel goed voor de ontwikkeling van de heupen en rug.

Tijdens een consult kom ik bij jou thuis en kan ik je leren knopen met verschillende soorten doeken en dragers. Ook kan ik je helpen met het goed afstellen en gebruiken van een voorgevormde drager. Geschikt vanaf de geboorte tot peuter/kleuter. Kies voor een info-, basis-, kort- of duo consult!

Wil je meer informatie, jezelf inschrijven of heb je een vraag?

Kijk op www.nabi-baby.nl of mail naar info@nabi-baby.nl

Tot snel bij Nabi Baby!

 

Babymassage en meer


baby en borstvoeding

 

 

 

 

Waarom babymassage bij Borstvoeding & meer?

In veel culturen hoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid, de interne organen en stimuleert de zintuigen. Door de liefdevolle aanraking wordt stress verlaagt en kan de baby zich gemakkelijker overgeven aan ontspanning en slaap. Bovendien werkt massage preventief in het voorkomen van ziekte. Het bevordert een goede hechting tussen de ouder en het kind. Je leert de lichaamstaal van je kindje kennen. Maar ook je kindje leert zo zijn eigen lichaam kennen. En het is een heerlijke manier om in contact met je kindje te komen. Midden in de hectiek van deze tijd even onverdeelde aandacht voor je kindje!

Vanaf dat je baby 6 weken is ben je welkom ; maak een afspraak voor een consult babymassage bij jou aan huis! Cursusprijs is inclusief potje massagewax twv 13,95!

Graag tot ziens bij Borstvoeding & meer, Babymassage & meer: 06-42526186
Marianne de Jong en Mirjam Zwaal, docenten babymassage
www.borstvoedingenmeer.nl/dienstverlening/babymassage

 

Babymassage

logo beleef

 

 

 

 

Shantala Babymassage
Wist je al dat aanraking bij een baby een goede invloed heeft op de verdere ontwikkeling?

Aanraking is een eerste lichaamsbehoefte!

babymassage foto beleef

 

 

 

 

 Een paar positieve effecten van Babymassage:
- Versterken van de band tussen ouder(s) en baby
- Vermindering van de darmkrampjes
- Bevordering van de rust en ontspanning
- De baby wordt zich meer bewust van zijn of haar eigen lichaam
- Zintuigen worden geactiveerd en daardoor verbetert het slaap- en eetritme
- Bevordert de verdere ontwikkeling

Als je baby een week of 6 is kan je beginnen met de babymassage tot ze ongeveer 9 maanden oud zijn. Tijdens 3 sessies van 50 minuten leer je als ouder(s) om je baby te masseren. Het zijn fijne en liefdevolle momentjes van samenzijn met je baby.

Heb je vragen? Wil je een afspraak maken? Wil je meer informatie?
Kijk eens op de site of neem contact op met beleef massage.

Beleef massage
www.beleefmassage.nl
Van Vollenhovenlaan103
3527 JB Utrecht
06-27325892
jasmijn@beleefmassage.nl