Header

Nieuwsarchief

Zwangerschapsmarkt


  Ludens Zwangerschapsmarkt
Op zaterdag 19 maart (10.00 - 14.30 uur) zijn alle (aanstaande) ouders van harte welkom
op onze Zwangerschapsmarkt bij kinderdagverblijf Lieve & Bouwe, Lieven de Keylaan 2 (Zuilen).
Er is een gevarieerd programma met demonstraties en verschillende informatiekraampjes.

Lees meer

Grand Depart Utrecht 1-5 juli 2015


Het vertrek van de Tour de France vindt dit jaar op 3, 4 en 5 juli plaats in het hart van Utrecht. Dit zal zorgen voor afsluitingen en drukte op de wegen in en rondom Utrecht. Dit heeft gevolgen voor je eigen mobiliteit, die van de verloskundige, de kraamzorg en de bereikbaarheid van de ziekenhuizen. Het Diakonessenhuis valt binnen het afgezette gebied, en zal daardoor beperkt bereikbaar zijn op 3, 4 en 5 juli.


Houdt rekening met verkeershinder en wegafsluitingen
Om je voor te bereiden is het belangrijk om te weten hoe je persoonlijke woonsituatie eruitziet ten tijde van de Tour de France. Kijk hiervoor op: http://www.tourdefranceutrecht.com/parcours

Advies ten aanzien van bevalling
Het parcours van de Tour en de binnenring zijn afgesloten voor het autoverkeer vanaf vrijdagavond 3 juli 20.00uur tot zaterdag 4 juli 20.00uur en op zondag 5 juli van 7.00 uur tot 18.00uur. Ten tijde van deze afsluiting doen wij GEEN thuisbevalling. De cliënten die binnen het afgezette gebied wonen adviseren wij om in het Geboortehuis in het Diakonessenhuis Utrecht te bevallen. Het Diakonessenhuis blijft lopend en per fiets altijd bereikbaar en voor een groot gedeelte per auto. Wel moet u rekening houden met verkeershinder en verlengde reistijden. Bereid je voor op de route van je huis naar het Geboortehuis.
Het advies voor cliënten die buiten het afgezette gebied wonen adviseren we dringend om buiten de ring te blijven en dus niet in het Geboortehuis Utrecht te bevallen ten tijde van afsluiting. Ook voor deze cliënten geldt dat er mogelijk sprake is van verkeershinder en verlengde reistijden.

Doorlaatpas voor bewoners binnenring
Woon je binnen het afgezette gebied dan is het van essentieel belang om via de gemeente een doorlaatpas voor bewoners aan te vragen. Het is namelijk wel mogelijk om met de auto van binnen naar buiten te komen, echter zonder pas is doorgang van de buitenring naar de binnenring niet mogelijk. Ook voor de kraamzorg kan deze pas nodig zijn. Ga bij je eigen kraamzorgorganisatie na of ze rekening hebben gehouden met de Tour de France.

Informeer ook altijd bij je eigen verloskundige hoe zij dit in jouw praktijk precies hebben geregeld, per zwangere kan het advies subtiel verschillen.

Grand Depart

Kraamzorg Samenwerkingsverband Utrecht


Op maandag 23 september 2013 was het een feit!
Op die dag zijn in Woerden de handtekeningen gezet onder het Kraamzorg Samenwerkings Verband Utrecht. De doelstelling van het convenant is onder meer het realiseren van één regionaal aanspreekpunt voor ketenpartners in de geboortezorg, met betrekking tot de kraamzorg in de regio. Het uiteindelijke doel van het convenant is het bevorderen van de kwaliteit in de zorgketen van geboortezorg .

Lees meer

Opening Geboortehuis Utrecht 2012


 De bouw van het geboortehuis Utrecht is in afrondende fase! Vanaf 26 maart 2012 zullen de kraamverzorgsters en verloskundigen ingewerkt worden op de afdeling en vanaf 16 april kan je bevallen in het Geboortehuis Utrecht.

Nieuwsgiering: op 12 mei 2012 is er een open dag: van 10.00 uur tot 13.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Er is die zaterdag ook een informatiemarkt met informatie over het Geboortehuis, over bevallen in het Diakonessenhuis, borstvoeding, kraamzorg, kinderkleding...........

 

Lees meer

Geboortehuis Utrecht


 Wat eerder begon als een plan gaat nu werkelijkheid worden: ook in Utrecht komt er een Geboortehuis!

Op 7 november jl tekenden het Diakonessenhuis, STBN en de verloskundigen uit de regio Utrecht de contracten voor het Geboortehuis Utrecht.

Inmiddels is de bouw in volle gang en wordt er achter schermen hard gewerkt om van het Geboortehuis Utrecht een groot succes te maken.
Naar verwachting kunnen er vanaf april 2012 bevallingen plaatsvinden in het Geboortehuis Utrecht, houd de site dus goed in de gaten!

Slagkracht


Verloskundigen in de regio slaan handen ineen

Verloskundigen in de regio Utrecht en omstreken slaan de handen ineen: samen sterk voor een sterkere eerste lijn!

Zwanger in Utrecht online!


Het is gelukt: de Verloskundigen Kring Utrecht heeft een website! ZwangerinUtrecht.com is online en op de site worden steeds meer zorgverleners vermeld rondom de zwangere.

Geef je zelf een zwangerschapscursus? Ben je een zorgverlener? Word je nog niet vermeld: info@zwangerinutrecht.com