Header

Bliss


                                                                      logo Bliss

 

 

Tijdens de zwangerschap:

BLISS prepare

Je bent zwanger en je hebt een druk en vol leven. Je wilt tijdens je zwangerschap energiek blijven en naast alle voorbereidingen voor je kindje ook jezelf niet vergeten. In de BLISS prepare serie van 8 sessies leer je te vertrouwen op je veranderende lichaam en hierin te ontspannen.

Er komt veel op je af tijdens je zwangerschap, je krijgt verschillende adviezen en je wil het allerbeste voor je kindje. Ook in je werk wil je je blijven geven en vooral energiek voelen. Tijdens de serie BLISS prepare krijg je de tijd om alles een plek te geven. Het doel is je minder gehaast te voelen en aandacht te geven aan dit mooie proces. Dankzij de intensieve fysieke oefeningen blijf je lichamelijk fit en gezond, wat extra belangrijk is tijdens deze periode.

De sessies zijn wekelijkse oplaadmomenten en gericht op fysieke oefeningen – kracht en balans-, ontspannende en mentale oefeningen. Iedere week ben je 1.5 uur intensief bezig met je lichaam waardoor je meer bewust wordt van de veranderingen die er plaatsvinden.

We werken aan het verhogen van je lichaamsbewustzijn wat ondersteunend is aan een gezonde zwangerschap, fysiek en mentaal. Iedere sessie bevat ademhalingsoefeningen die effectief zijn bij stress en een meditatie voor meer rust en helderheid van geest. Dankzij de diepe ontspanning voel je je na iedere sessie lichamelijk en mentaal hersteld.

Iedere week is er een ander thema, zoals emotions, grenzen, mildheid en overgave. Door te werken met deze thema’s zul je meer veerkracht en rust ervaren in deze leuke maar toch ook spannende periode. Aan het eind van de serie werken we toe naar een kalme bevalling. Je leert te vertrouwen op je lichaam, dat helpt je bij het ontwikkelen van een kalme mindset voor tijdens en na de bevalling.

In de sessies zijn de jarenlange ervaringen verwerkt op het gebied van Mindfulness, NLP en body & mind language van sportinstructeur & coach Brigitte Jentjens.

BLISS foto1

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de bevalling:

BLISS revive

Je bent kort geleden bevallen en je leven is totaal veranderd. Je wilt ook na je bevalling weer energiek zijn en naast alle inspanningen voor je kindje en mooie momenten ook jezelf niet vergeten. In de BLISS revive serie van 8 sessies heb je de ruimte om letterlijk op adem te komen, te herstellen en te ontspannen. Je versterkt je eigen vermogen om kalm te blijven als jonge moeder tijdens stressvolle situaties.

Werk aan je fysieke kracht en ontwikkel door je lichaamsbewustzijn te verhogen weer vertrouwen in je lichaam. Ontmoet andere pas bevallen vrouwen en deel je ervaringen.

Iedere week ben je 1.5 uur intensief bezig met je lichaam en werk je aan het opnieuw opbouwen van kracht en aan een sterke houding. Iedere sessie bevat ademhalingsoefeningen die effectief zijn bij stress en een meditatie voor meer rust en helderheid van geest. We sluiten af met een energiser, een oefening om met nieuwe energie naar huis te gaan!

Iedere week werken we met een ander thema, zoals stress, geduld of focus. Door te werken met deze thema’s zul je meer veerkracht en rust ervaren in deze mooie maar ook drukke periode.

In de sessies zijn de jarenlange ervaringen verwerkt op het gebied van mindfulness, NLP en body & mind language van sportinstructeur & coach Brigitte Jentjens.
 

BLISS foto2De sessies worden gegeven in een lichte studio op het adres Oorsprongpark 7, in Utrecht Oost.
T 030 751 2687
hello@bliss.community

meer informatie:
www.bliss.community

om je direct aan te melden:
http://bliss.community/sessies/bliss-prepare/aanmelden/
http://bliss.community/sessies/bliss-revive/aanmelden/

 

Praktijk voor voetreflextherapie Antine Breimer


Handen en Voeten geven aan Vitaliteit – Antine Breimer-Voetreflexologie

Ben je opzoek naar ontspanning of ondersteuning bij jouw zwangerschap? Ervaar wat een voetreflexmassage voor jou kan betekenen.

foto voetreflex3De meeste zwangeren komen bij mij in de praktijk als de 40 weken van de zwangerschap zijn verstreken en er een sterke wens is om een natuurlijke manier te bevallen zonder kunstgrepen in het ziekenhuis.

Vaak is de spanning van het onbekende of juist de ervaring van een eerder minder prettig verlopen bevalling die er soms onbewust voor zorgen dat het zelfvertrouwen afneemt en angst en spanning toeneemt.

De massage’s zijn gericht op ontspanning en vertrouwen.

In een comfortabele ligstoel worden de de voeten en onderbenen gemasseerd. Daarnaast worden een aantal acupunctuurpunten gemasseerd met uitleg om zelf of door de partner thuis te masseren.

 

Soms eindigt een zwangerschap in een miskraam en komen vrouwen bij mij voor het stimuleren van een natuurlijk verloop van de miskraam en ondersteuning bij verdriet, herstel hormoonbalans en onzekerheid voor een volgende zwangerschap.

Ook tijdens de zwangerschap kunnen zorgen ontstaan over de gezondheid van de baby of krijgt de zwangere te maken met klachten bijvoorbeeld met bekkenpijn, misselijkheid en obstipatie.

Daarnaast begeleid ik vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens. Zowel man als vrouw krijgen een behandeling gericht op alle hormoonreflexpunten voor een algehele verbetering van de hormoonbalans wat de kans op een natuurlijke zwangerschap vergroot.

Vertrouwen en ontspanning is bij zwangerschap de sleutel, maar niet altijd gemakkelijk als je wat anders voelt, het anders loopt dan dat je had gehoopt en er geen ‘kant en klaar draaiboek’ klaar ligt.

foto voetreflex1De voetreflexbehandelingen zorgen ervoor dat je weer in verbinding komt met je lichaam en dat je niet alleen je hoofd, een ‘hoofdrol’ laat spelen.

Een voetreflexbehandeling geeft ondersteuning op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT en de behandeling worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer informatie en ervaren wat een voetreflexbehandeling voor jouw situatie kan betekenen? Laat het mij weten. Ik help je graag.

 

Hartelijke groet,
Antine

Praktijk voor voetreflextherapie Antine Breimer
Utrechtseweg 97
3702 AA Zeist
06-50526163
De praktijk is goed bereikbaar met buslijnen uit Utrecht, halte Griftlaan.
Je kunt gratis parkeren aan de voor en achterzijde van de praktijk bij Therapeuten onder één dak.

www.voetreflextherapie-zeist.nl
www.voetreflextherapie-zeist.nl/rondom-zwangerschap/
antine@voetreflextherapie-zeist.nl

“ Ik kijk terug op een fijne, snelle bevalling. En ik ben ervan overtuigd dat jouw behandeling daarin heeft geholpen, het heeft mijn blokkades weggehaald en gezorgd voor een ontspannen sfeer!”

P

Zwangles


 Zwangles

Zwangles is een zwangerschapscursus gecombineerd met zangles.

Met een groep van circa 10 zwangeren studeren we bij de piano popnummers in.
Feel-good songs met een 2e of 3e stem, waarbij je heerlijk uit volle borst kunt meezingen.
Ingetogen nummers die de baby in je buik al kan horen en na de geboorte misschien zelfs zal herkennen.
Na het zingen doen we ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je kunnen helpen tijdens de bevalling.
Ook krijg je informatie over zwangerschap, geboorte en kraamtijd.
Je hebt geen zangervaring nodig om mee te doen, je moet het vooral leuk vinden om te zingen!

Met gratis proefles.

Graag tot ziens!

Doulapraktijk Maaike Rijnsburger
Tel: 06 13390048
Mail: info@maaikerijnsburger.nl
Website: www.zwangles.nl
Leslocatie: Pratumplaats 1 Utrecht

Doula


 doula

 

 

 

 

 

 

Een doula is een soort bevallingscoach.
Een vertrouwd persoon die er helemaal voor jou en je partner is.
Voor ieder die de kans op een ontspannen en natuurlijke geboorte wil vergroten.
Bijvoorbeeld wanneer je eerder een moeizame bevalling hebt meegemaakt en er nu tegenop ziet.
Of als je alleenstaand bent of niet goed Nederlandse spreekt.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan huis.

 Graag tot ziens!

Doulapraktijk Maaike Rijnsburger
Tel: 06 13390048
Mail:info@maaikerijnsburger.nl
Website: www.doulautrecht.nl

Zwangerschapsmassage


logo beleef

 

 

 

Zwangerschapsmassage
Genieten doe je samen, want je baby ontspant mee.

beleef1 

 

 

 

 

De Zwangerschapsmassage wordt gegeven terwijl je op je zij ligt. Mijn ervaring is dat de massage zo het meest comfortabel en ontspannend is. Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. 

Even rust voor je lichaam, wat al zo hard aan het werk is!

 Heb je vragen? Wil je een afspraak maken? Wil je meer informatie?
Kijk eens op de site of neem contact op met beleef massage.

Beleef massage
www.beleefmassage.nl
Van Vollenhovenlaan103
3527 JB Utrecht
06-27325892
jasmijn@beleefmassage.nl